FAQ

Informatie PUR isolatie

Alle huidige premies kan u raadplegen via onze webrubriek 'subsidies'.

Het spuiten van PUR vereist geen water of elektriciteit. Als klant dient u enkel staanplaats te voorzien voor onze vrachtwagen. Een staanplaats van ongeveer 15 meter volstaat.

Jazeker, in de praktijk ligt de belasting voor gespoten PUR ligt tussen 150 en 250 kPa. Omgerekend ligt deze waarde tussen 15.000 en 25.000 kg/m².

Gespoten PUR wordt naadloos aangebracht en bijgevolg zal een dikte van bijv.: in 4cm op uw vloerplaat ook resulteren in 4cm isolatie bovenop uw leidingen. PUR wordt vlak geschuurd in geval van vloerverwarming, akoestische matten of indien u niet over voldoende vloeropbouw beschikt. Alle verhogingen worden zorgvuldig weggewerkt.

Gespoten polyurethaan is geen verplichting, maar vandaag wel de beste vloerisolatie. PUR heeft de hoogste isolatiewaarde en helpt u sneller het vereiste E-peil te behalen. dankzij deze isolatiewaarden komt u bovendien sneller in aanmerking voor diverse premies. Als alternatief kan u opteren voor een isolatiechape op basis van polystyreenparels.

In theorie kan men na enkele minuten reeds een dekvloer aanbrengen op gespoten PUR. In de praktijk raden wij aan om 24u te wachten.

Bereken hier uw PUR R-waarde

Bereken hier de R-waarde
PUR dikte: cm
Lambda: 0,026 W/m.K rekenwaarde
R-waarde:

Gespoten PUR kan bijzonder snel aangebracht worden.
Op minder dan 1 dag is uw vloer perfect geïsoleerd.
Bijkomend voordeel is dat de droogtijd slechts 2 à 3 minuten bedraagt. Dit betekent dat de verdere vloerafwerking en/of de vloerverwarming meteen gelegd kunnen worden.

Zuiver polyurethaan is het best isolerende product. Naadloos aangebracht is het ontegensprekelijk de meest efficiënte manier van isoleren.
Technische informatie:

  • warmtegeleiding: 0,023 W/m.k.
  • densiteit: 35 kg/m³
  • dampdiffusieweerstand : 50
  • absorptie door onderdompeling water: < 5%
  • drukweerstand bij 10% indrukking: + 150 k.Pa
  • ongevoelig voor schimmels en ongedierte (rotvrij)

De minimale spuitdikte bedraagt 3cm. Wij spuiten maximumhoogtes tot 15cm om voldoende druksterkte te kunnen garanderen. 1 spuitlaag is ongeveer 4 à 6 cm. Vb: 8 cm spuiten wij in 2 lagen.

Gespoten PUR in situ bevat een andere celstructuur waardoor de drukvastheid en de isolatiewaarde niet te vergelijken vallen.

Zo bestaan er PU-schuimbussen voor montage met een sterkte uitzetting, en andere met een betere isolatiewaarde.

Kostprijs PUR spuiten

Isofloor hanteert zeer concurrentiële prijzen voor het spuiten van PUR.

De vereiste isolatiedikte wordt bepaald in functie van uw EPB-berekening. De minimale dikte van 3cm voldoet net aan het K-45 peil.

Hoe lager het isolatiepeil, hoe beter. U-waarde wordt uitgedrukt in W/(m².K). R-waarde wordt uitgedrukt in m²K/W.

Gespoten PUR bevat een mogelijke krimp, deze is relateif beperkt.

Passieve woningen worden vaak voorzien van 20 tot 25cm PUR. Een alternatief voor deze hoge vloeropbouw is een isolerende uitvulchape.

 

PUR is een exotherme reactie tussen 2 componenten, polyol en isocyanaat.

Deze 2 componenten worden op verhoogde temperatuur onder hoge druk gespoten.

Na enkele minuten kan u de PUR reeds betreden.

Isofloor voorziet een gemiddeld rendement van 600m² per dag. Een ploeg bestaat uit 2 tot 3 mensen. Het rendement is afhankelijk van de oppervlaktes van de ruimten, alsook het aantal af te dekken ramen en deuren. Het vooraf beschermen van uw nieuwe pleisterwerk vereist ook een goede voorbereiding.